Komáromi Református Egyházközség

Nyílt nap a Dunaalmási Szeretetotthonban

2013-10-18 17:05:36 / Komáromi Admin

Antal Józsefné, presbiter, Nőszövetségi tag

Dunaalmás,

ahol a SZERETET otthon van.

„Menj, és te is hasonlóképpen cselekedjél!"

/ Lukács 10f.37v./

2013.szept.18-án már a 10. alkalommal ren­dez­­ték meg a Dunaalmási Református Szere­­tet­házban a „Nyitott kézzel szeretni" gyer­mek­na­pot, hogy ezzel is hozzá­já­rul­ja­nak a gyere­kek hétköznapjainak szí­ne­seb­bé tételéhez. A ren­dezvényen civil szerve­ze­tek, a Tatai Refor­má­tus Gimnázium ön­kén­tesei, a Tatai Refor­má­tus Egyházmegye gyülekezetei közül a: tatai, á­csi, ko­csi, mo­csa­i, rédei, szőnyi , naszályi és a mi gyü­lekezetünk, mint támogatók vettünk részt.

Az egész napos program „levezénylését" Már­kus Dániel - a szeretetház lelkésze vál­lal­ta ma­­gára, aki profi műsorvezetőként „tar­totta kéz­­ben" a rendezvényt.

 

Marton Józsefné otthonvezető köszöntője után Dr. Márkus Mihály - a Dunántúli Re­for­mátus Egyházkerület nyugalmazott püs­pöke az áhítatot Lukács 10:37. alapján tar­totta. „ Menj, és te is hasonlóképpen cselekedjél!"- mondtuk a püspök úrral kó­rus­ban, többször is egymás után. Kifej­tet­te, hogy mi is szeretettel forduljunk egy­más felé.

Czeglédi Zoltán polgármester a település ne­vében egy értékes nyugágyat ajándé­ko­zott a gondozottaknak. Köszöntötte az egy­be­gyűlteket Pál Sándor - a Református Sze­re­tetszolgálat kuratóriumának elnöke is. E­zu­­tán következett az ország különböző ré­szé­ről érkezett 8 intézet csoportjának tán­cos-zenés bemutatkozása. A műsor ideje a­latt a résztvevő gyülekezetek által sütött édes­ségeket, gyümölcsöket lehetett fo­gyasz­tani. Az ácsi gyülekezet asszonyai fris­sen sütött lángossal kínálgatták a je­len­levőket. Közben ugráló vár, gokartozás, kre­atív műhely, Dudó bohóc is várta a gye­re­keket. Egy komáromi kft / Zakó/ jóvol­tá­­ból már sokadik alkalommal adtak kon­cer­tet a Fővárosi Operettszínház művészei: Janza Kata, Peller Anna, Vágó Zsuzsi, Ko­csis Dénes és Egyházi Géza. Nagy sikert arattak a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt. A műsoros délutánt a naszályi „Nosztalgia Irodalmi Klub" fellépése zárta.

 

Az egész heti esős időjárás után ezen a napon napfényes reggelre ébredtünk. Isten sze­retete átölelt bennünket! Kérjük Urun­kat, hogy sok ilyen alkalom­ban lehessen még ré­szünk, ahol Isten szeretetét mi is átad­hatjuk embertársainknak.

 

Antal Józsefné

presbiter, nőszövetségi tag