Komáromi Református Egyházközség

EGYHÁZKERÜLETI CSALÁDOS TÁBOR Balatonfenyvesen

2013-10-16 17:11:40 / Komáromi Admin

Írta: Ötvös Pálné Horváth Gyöngyi, gyülekezeti tag

 

Ha nyár, akkor ismét Balatonfenyves, Dunántúli Református Családos Tábor

Éljen a Kapcsolat hét!

Igen, harmadik alkalommal. És nem! Nem savanyú a szőlő! Ezt azért kell nyomaté­ko­san kijelentenem, mert bizony a világ cso­dál­kozik: mit élveznek ezek, a napi előa­dá­sok­ban, ráadásul Istenről-hitről, hogy tízen vannak egy maximum 50 m2-es házban, két család, hogy egy közös, pici fürdő van. Ja és még wellness sincs! Sőt TV sincs! Brrr, borzasztó!

Hát kérem, pont ezt!

Hogy harmadik éve találkozhatunk bará­tok­kal, akikkel közös az értékrendünk, hogy a családokra jutó átlagos gyermek­szám nagyjából a kétszerese, ha nem több, a magyar átlagnak, hogy érdekes-tanul­ságos előadásokat hallhatunk nagyszerű e­lő­adóktól. Hogy este közös a szórakozás, ahol jókat nevetünk és játszunk.

Hogy énekeket tanulunk, hogy naponta két­szer van áhítat. Az idén a samáriai asz­szony történetét vettük végig.

Tanultunk főzni Fodorné Ablonczy Magit­tal a kecskeméti ifjúsági lelkésszel, és fér­jé­vel: kell-e a húslevesbe burgonya? Mindezt a szeretetnyelvek tükrében egy nagyon él­vezetes, Pár-beszéd című előadásban. Na­gyon jó lenne őket Komáromban is látni, mert érdekesen, lényegre törően mutatták be, hogy milyen különbözőek is vagyunk és esetenként mennyire nem ismerjük egy­mást, hogy nem tudjuk, mire van szüksége a másiknak, hogy érezze, hogy fontos nekünk,

Hallottunk a Csapategységről Steinbach József püspök úrtól és kedves feleségétől, Cenkvári Klára asszonytól. Női-férfi szere­pek­ről, konfliktus-kezelésről.

Megtanultuk Medveczky Kata - Maróti Tamás szakpszihológus házaspártól, hogy: Nem adom fel! Vagy mégis? És akkor győ­zök? Ha Istennek „adom fel", beismer­ve, hogy kevés vagyok a feladathoz és kér­ve őt imád­ságban, hogy segítsen, nyertes va­gyok!

Kirándultunk Szigligetre, hajóval. Rekkenő hőségben, de jókedvűen vettük be a várat, ahol vitézi próbákba csöppentünk. Nem volt egyszerű az akkori élet sem.

Ismét meglátogatta a tábort Écsi Gyöngyi nagytiszteletű asszony, szlovákiai reformá­tus lelkipásztor, aki többszörösen díjnyer­tes bábszínész is egyben. Saját készítésű báb­jai, interaktív előadása a felnőtteket is el­varázsolta. Történetei a mese nyelvén szól­nak Istenről, mindig nagy élmény őt lát­ni és hallani.

Most a világ kovászáról volt szó a mesé­ben, hogy elkészülhessen a világ kenyere, hogy ne legyen többé éhezés.

És a mese nagyon jól illeszkedett a samáriai asszony történetének üzenetéhez: János 4.14.

„de aki abból a vízből iszik, amelyet tőlem kap, az soha többé nem szomjazik"

 

Elhatároztuk már, hogy nem akarunk többé szomjasak lenni? Mi, akik többször is jártunk már a családos táborban: igen!

Csatlakozzanak Önök is hozzánk!

 

Ötvös Zoltánné Horváth Gyöngyi

gyülekezeti tag