Komáromi Református Egyházközség

BESZÁMOLÓ A DUNAALMÁSI NYÍLTNAPRÓL

2013-06-01 12:36:27 / Komáromi Admin

Írta: Endrédi Ildikó, Nőszövetségi tag

BESZÁMOLÓ A DUNAALMÁSI NYÍLTNAPRÓL


Május 11-én diakóniai nap volt Duna­al­má­son. Az otthon lakói és dolgozói dol­gos kezeket vártak udvar­ren­de­zésre és ta­karításra.

Nyolc gyülekezetből érkeztek a test­vé­rek, közöttük Komáromból is. Örömmel és lelkesen készültünk erre az al­kalomra.

Bánatunkra 11-én hűvös, esős napra ébredtünk, ez azonban nem vette el a ked­vünket, bátran elindultunk. Az in­té­zetben süteménnyel, friss, forró kávéval vár­tak bennünket, ami nagyon jól esett mind­nyájunknak. Rövid beszélgetés u­tán, az intézet igazgatónője üdvözölte a kis csapatot, majd hármas csoportokra oszt­va, egy-egy intézeti vezetővel min­denki elindult a számára kijelölt helyre.

Igyekeztünk a lehető legtöbbet el­vé­gez­ni a takarítási feladatokból. Munka köz­ben, melyet a gyerekek vidám nevetése és zsivaja kísért, gyorsan telt az idő.

Ész­­re sem vettük, hogy már ebédidő van. Lementünk az intézet torna­ter­mé­be, ahol szépen terített asztalok és fi­nom illatok vártak bennünk.

Rövid, de meghitt áhítat után, melyet az in­tézet lelkésze, Márkus Gábor tartott, jó étvággyal ebédeltünk. Kicsit még el­be­szélgettünk az asztalnál, miközben min­denki kapott ajándékba egy-egy bibliai idézettel ellátott könyvjelzőt. Majd lassan elbúcsúztunk, s elin­dul­tunk haza.

Emlékezetes nap volt. Az emberi segí­tő­kész­ség és a református gyülekezetek össze­tartozásának szép példája volt ez a nap. Reméljük, sok ilyen alkalomban lesz még részünk. Hiszen mindig szíve­sen megyünk bármiben segíteni.

 

 

Endrédi Ildikó,

Nőszövetségi tag