Komáromi Református Egyházközség

ÉNEKKARI TALÁLKOZÓ CSÁSZÁRON 2013. április 27.

2013-06-01 12:17:56 / Komáromi Admin

Írta: Musicz Ágnes, gyülekezeti tag


A Tatai Egyházmegye kórusainak immár 23. alkalommal megrendezett találkozójára az idén, április utolsó szombatján került sor Császáron.

Komáromi vegyeskarunk 4 kórusművel ké­szült a találkozóra, ebből két éneket csak a mi énekkarunk, kettőt pedig a találkozón meg­jelent 16 kórus együtt énekelhetett Is­ten dicsőségére.

A közös beéneklés után Máté László espe­res úr vezényletével az első közös mű, P. Kickstat Soli Deo Gloria című művét zeng­tük közösen. Ezután a kórusok egyen egyen­ként előadták rövid programjukat. Az énekkarok úrasztala köré való le-és fel­vonulása alatt a 286. zsoltár 1-1 versszakát éne­keltük. Énekkarunk hetedikként került sor­ra, elsőként a 66., majd a 130. genfi zsol­­tárt énekeltük el 4 szólamban. A második közös kórusmű, G. Young Alleluja című műve volt Molnár Péter vezénylete alatt. A sort a vendéglátó 140 éve alapított Mé­szá­ros Miklós Császári Református Férfikar szol­gálata zárta.

A találkozó végén szeretetvendégség várt ránk, ahol átélhettük a bőségesen terített asz­tal és a közösség áldásait.

A templomkapuban álló fiataloktól könyv­jel­ző formájában kaptunk útravalót, emlé­keztetőt, melyen ez áll: „Énekeljetek az Úrnak új éneket, dicséretet a hívők gyüle­keze­té­ben!" (Zsoltárok 14:9)

Musicz Ágnes,

gyülekezeti tag